Q&A

EMA

I Korak – Odaberi najbližeg EMA Instruktora ili EMA Akademiju

II Korak – Izaberi Masterclass koji bi upisala/o

III Korak – Prijavi se putem mejla ili pozivom (dobićeš sve potrebne informacije)

IV Korak – Polaganje / Svaki polaznik EMA obuke po završetku dobija Sertifikat o prisustvovanju treningu Madero terapije posle kog se vrši polaganje. Po uspešno položenom ispitu polaznik stiče EMA licencu i postaje sertifikovani Madero Terapeut.

Sertifikovani Madero Terapeut može se usavršavati i dalje napredovati kroz nivoe propisane i standardizovane od strane EMA.

EMA NIVOI

I NIVO – EMA MADERO THERAPIST

Svaki polaznik koji završi obuku za izabranu tehniku i u roku od 2 meseca položi ispit za Madero Terapeuta postaje sertifikovan EMA MADERO THERAPIST (MT)

II NIVO – EMA MADERO EXPERT THERAPIST

Kada MET toliko usavrši svoju tehniku Madero terapije i poželi da napravi iskorak u svom radu može da aplicira i polaže za eksperta u svojoj oblasti, a dobijanjem titule MET stiče pravo da gradi svoju karijeru instruktora.

III NIVO – MASTER INSTRUCTOR

Polaganjem obuke za EMA Master Instruktora, uz zadovoljavanje uslova EMA i procene Grand Master-a, Madero Ekspert stiče status Master Instructor MI

IV NIVO – GRAND MASTER INSTRUCTOR

Grand Master Instruktor postaje Master Instuktor koji je stekao znanje i iskustvo da može podučavati, pored polaznika i nove instruktore. Grand Master je Instruktor koji je pokazao lično angažovanje na razvoju tehnike Madero terapije u vidu promocije, marketinga, organizaciji Madero seminara.

MADERO ACADEMY

Master Instructor koji poseduje znanje, iskustvo i tehniku iz minimum 3 oblasti Madero terapije stiče mogućnost da u okviru Evropske Madero Asocijacije otvori svoju Madero Akademiju.

Ne, nije potrebno prethodno iskustvo. Svo znanje koje ti treba za dalji rad dobićeš na obuci.

EMA kroz licencu pruža brojne benefite za svakog madero terapeuta, kako za lični razvoj i usavršavanje samog madero terapeuta, tako i za njegov posao i karijeru.

KREDIBILITET

Zbog svojih uslova i propisa prilikom sticanja sertifikata i održavanja licence koje zahteva EMA, madero terapeuti su prepoznati kao kvalitetni i profesionalni.

MARKETINŠKA PODRŠKA

Za sve koji su na početku bavljenja Madero terapijom, EMA daje svoju marketinšku podršku.

KOMUNIKACIJA

Veoma nam je važno da i posle edukacije ostanete u toku sa razvojem Madero terapijom, u skladu sa tim EMA redovno obaveštava svoje članove o novitetima.

NAPREDOVANJE

EMA propisuje standardizovane nivoe po kojima svaki madero terapeut može usavršavati svoje lične veštine i sticati profesionalni status kao i da dođe do nivoa gde postaje instruktor koji obučava buduće madero terapeute.

MADERO TERAPIJA

Madero terapija je tehnika masaže koja pravilnom primenom madero elemenata na telu deluje dubinski na mišiće i tkivo i samim tim postiže mnogo brže i efikasnije rezultate u odnosu na klasičnu masažu. Sama masaža, kao i elementi čine Madero terapiju 100% prirodnom i holističkom metodom.

Tehnika Madero terapije koja se primenjuje na Madero Akademiji izuzetna je iz 3 razloga:

  1. Pokreti i tehnika koja se uči na Madero Akademiji su takvi da se postižu jako brzirezultati kod klijenta
  1. Klijentu je masaža jako prijatna, a ne bolna
  2. Madero terapeutu rad je maksimalno olakšan. To nam je pri izradi madero elemenata i osmišljavanju tehnike bio jedan od osnovnih ciljeva

Naravno da nije, Madero terapija je primena drveta u terapijske i estetske svrhe. U zavisnosti od opremljenosti, znanja i veštine terapeuta, ona može da se primeni na celo telo i pokriva gotovo sve tipove ručnih masaža.

Na Madero Akademiji možete izabrati obuku i naučiti da madero elementima masirate celo telo.

Najvažnija stvar u Maderoterapiji nije vrsta drveta od koga je element napravljen. Bitno je da je vrsta drveta koje ne pušta smolu, da je termički obrađeno – čime se uklanjaju svi termiti i negativnosti sa drveta, te da je kao takvo bezbedno za kožu. 

Najvažnija stvar u Maderoterapiji je da je element NELAKIRAN, jer lakom uništavamo energiju drveta i efekat koje drvo kao deo prirode ima na naše telo, a ujedno otvaramo mogućnost da hemijske čestice sa laka dođu u kontakt sa našom kožom u tako intenzivnom tretmanu gde praktično uranjamo element u kožu kako bi postigli efekat tretmana.

EMA Madero elementi prolaze kroz termičku obradu, dezinfekcionih i sterilizacionih procedura tako da su apsolutno bezbedni za primenu na ljudskoj koži.

Da bi smo mogli da damo odgovor na ovo pitanje, pre toga je potrebno da znamo kakav je način života našeg klijenta, kako se hrani, koliko je aktivna, kako reaguje na madero terapiju – kakav ima senzibilitet, koliko je brz metabolizam klijenta, da li ima problema sa cirkulacijom, da li ima problema sa hormonima ili neki problem sa limfinim sistemom – dakle, mnogo pitanja na koje terapeut može da da odgovor tek nakon nekoliko tretmana, kad upozna telo i reakciju klijenta na dati tretman. Svi smo različiti, ali je znanje i iskustvo, kao i saveti terapeuta u radu zapravo najvažnija stvar ukoliko klijent želi odgovor na ovakvo pitanje.

Prvih par masaža može biti bolno, a posle prelazi u veoma relaksirajuću i opuštajuću masažu. Modrice nisu svojstvene ovoj masaži, ali se mogu pojaviti kod hipersenzitivnih osoba u prvoj seriji, kao i pri nestručnom rukovanju drvenim elementima.

Ne sme da se vrši nikakva vrsta pritiska direktno na proširene vene.

Ne, ne postoje negativni efekti na mišiće lice. Madero terapijom lica aktiviraju se mišići lica prirodnim putem, a ukoliko se prestane sa masažom oni ostaju podmlađeni. Poboljšavaju se cirkulacija i limfotok, a to ne može imati negativan efekat.

Madero terapijom lica dobijate zapravo zdravu kožu lica.

Terapije se mogu raditi kao deo klasičnog tretmana, gde će svaka pojedinačna masaža imati svoj učinak. Ukoliko želimo da napravimo konkretniji rezultat tretmani se rade 6 – 10 masaža u jednoj seriji svaki drugi dan. Posle 50te godine seriju treba ponoviti sledeći mesec, a nakon toga sledi održavanje.

Za vežbanje mišića nikad nije prerano, ni prekasno. Idealno je krenuti pre 30-ih, jer je mnogo bolje i zdravije zadržati čvrst oblik lica i dobro stanje lica kakvo je u tim godinama, nego mu dozvoliti opuštanje i širenje.